Tratamentele cu aparate dentare se pot efectua de la vârsta de 6-7 ani, până la vârste foarte înaintate.
Vârsta pacientului poate influența abordarea ortodontică recomandată, tratamentele fiind adaptate în funcție de mai mulți factori: perioada de creștere în care se află pacientul, tipul anomaliei care se va trata și lista obiectivelor pe care medicul le stabilește împreună cu pacientul în elaborarea planului de tratament. În cazul adulților se acționează asupra dinților iar în situațiile în care este nevoie de o corectare a pozițiilor oaselor maxilare, acest lucru se va realiza prin intervenții chirurgicale.
Purtarea unui aparat dentar se recomandă atât pentru corectarea esteticii dentare și faciale cât și pentru corectarea ocluziei (mușcăturii). O mușcătură incorectă poate afecta în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. Malocluzia poate cauza carii dentare, uzuri dentare, apariția sau agravarea bolii parodontale, retracții gingivale, cracmente (pocnituri), durere la nivelul articulației temporo-mandibulare, limitări ale deschiderii gurii, durere la nivelul mușchilor cranio-cervicali, dureri de cap, afecțiuni digestive și altele.
Tratamentele ortodontice realizate cu ajutorul aparatelor dentare, se implementează exclusiv de către medicii specializați în ortodonție și ortopedie dento-facială. Medicii ortodonți au la bază un stagiu de trei ani de specializare și perfecționare în tehnici ortodontice, care se efectuează după finalizarea cursurilor Facultății de Stomatologie. Scopul stagiului de perfecționare este acumularea unor cunoștințe suficiente legate de diagnosticarea, planificarea și implementarea corectă a tratamentelor ortodontice.
Tratamente ortodontice pentru adulți: de la bracketuri metalice până la aparate ‘invizibile’ cu gutiere transparente.
Vârstă cu metabolism crescut, optimă pentru efectuarea tratamentelor ortodontice cu aparate dentare.
Pentru o dezvoltare corectă a complexului dento-maxilo-facial. Copiii au nevoie de mușcătură corectă și dinți aliniați.
Aliniează dinţii și corectează mușcătura cu ajutorul unor gutiere transparente, detaşabile, aproape invizibile.
Îndreaptă dinții cu ajutorul unor gutiere (alignere) transparente aproape invizibile, similare cu gutierele Invisalign.
Sistem cu clapetă care susține arcul în slot. Permite o mai bună glisare a arcului, reduce fricțiunea și presiunea.
Bracketurile aparatelor WIN sunt adaptate perfect pe suprafața linguală a fiecărui dinte, oferind precizie maximă.
Cel mai frecvent utilizate, datorită calităților pe care le prezintă vizavi de costuri și rezistență.
Aparatele dentare safir diferă față de cele metalice fixe prin materialele din care sunt costruite bracketurile.
Indicate pentru rezolvarea mai multor tipuri de anomalii dentare și scheletice în cazul copiilor în perioada de creștere.
Disjunctoarele au rolul de a mări arcada superioară, astfel încât toți dinții să poată fi aliniați corespunzător.
Am avut norocul să o cunosc pe Julia de mult timp, iar când i-am devenit pacientă, știam deja că sunt pe cele mai bune mâini. ( recomandare Google )
Simona Oțel
Când ai încredere și te duci fără nicio grijă iar rezultatele vin frumos, în timp și așa cum trebuie… Happy patient recommends happy doctor! ( recomandare Google )
Alexandra Zahan
Profesionalism, plus răbdare, plus atenție egal pacientă pe deplin mulțumită și cu zâmbetul dorit pe față. ( recomandare Facebook )
Andreea Gerocz